Konkurs dla kół gospodyń wiejskich - "Z mięsem drobiowym przez pokolenia”.
Stowarzyszenie Innowatorów Wsi rozpoczyna realizację projektu: „Z mięsem drobiowym
przez pokolenia”. Jest to projekt kulinarny, którego ideą jest połączenie tradycyjnych
przepisów kultywowanych przez Koła Gospodyń Wiejskich z nowoczesnymi aranżacjami
tychże dań realizowanymi przez szefów kuchni młodego pokolenia.
„W ramach ogólnopolskiego konkursu zamierzamy wytypować 16 Kół Gospodyń Wiejskich,
które pod okiem kamer przygotują danie z wykorzystaniem mięsa drobiowego. Nasz Szef
Kuchni wykona to samo danie w nowej odsłonie. Ponadto Szef Kuchni podejmie wyzwanie
stawiane przez KGW. Filmy z realizacji Projektu będą dostępne na kanale YouTube,
a widzowie zdecydują, kto wygra i zdobędzie główną nagrodę ufundowaną ze środków
Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego” – informują organizatorzy.
I miejsce w konkursie to nagroda rzeczowa o wartości 6 tys. złotych dla najlepszego Koła. Ponadto wszyscy finaliści otrzymają upominki oraz dyplomy uczestnictwa. Finałowe przepisy wraz z nowoczesnymi aranżacjami zostaną opublikowane w książce kucharskiej „Z mięsem drobiowym przez pokolenia – tom I zima”, która powstanie na zakończenie realizacji projektu (luty 2023 r.).
Więcej informacji, w tym formularz zgłoszeniowy oraz regulamin konkursu, znajdą Państwo
na stronie www.przezpokolenia.pl. Rejestracja potrwa do 20 listopada 2022 r. Decyduje kolejność zgłoszeń.
W przypadku jakichkolwiek pytań prosimy o kontakt z Biurem Projektu:
Aneta Rutkowska tel.: 576 204 765, e-mail: arutkowska@szula.pl.